Jdi na obsah Jdi na menu
 


Loučení s Korsikou

2. 9. 2017

Probouzíme se do posledního rána na tomto ostrově. Jako každý den, tak i tentokrát posnídáme pod širým nebem v naší provizorní restauraci.

Pak nám Luboš sdělí, že je potřeba do deseti hodin opustit chatky a tak se všichni vrháme na závěrečný úklid. Po té si nanosíme zavazadla do centrální části kempu a dostáváme tři hodinky rozchodu.

Každý tento čas tráví po svém. Někdo kupuje suvenýry, jiný proviant na cestu.

My si ještě vyšlápneme po místní stezce vedoucí nad kempem, abychom se ještě jednou mohli pokochat výhledem na město s pevností a horami v okolí. Na závěr si posedíme na lavičce poblíž kempu, kde nás Martin nachytá a vyfotí :-)

V půl jedné se všichni scházíme v kempu, naložíme zavazadla do autobusu a krkolomným způsobem místo opouštíme. Průjezd je totiž tak malý, že přívěs s koly musí být odpojen a ručně dostrkán až k hlavní silnici, kde je znovu připojen a my můžeme nasednout. Corte opouštíme ve dvě hodiny. 

Projedeme se naposledy vnitrozemím s úzkými silničkami a po necelé hodince a půl přijíždíme do Bastie.

Seřadiště v přístavu je už dost plné, zařadíme se mezi ostatní a čekáme až se budeme moci nalodit. Všechno se nám zdá strašně pomalé a zdlouhavé. Je to tím, že se těšíme domů.

V pět hodin se konečně naloďujeme a o hodinu později vyplouváme. Fouká silný vítr, nebe se zatahuje a dle předpovědí se má ochladit a pršet. Takže jsme měli štěstí. Počasí se nám vydařilo a my jsme si to užili.

Na zpáteční cestě při plavbě k Itálii máme možnost pozorovat na noční obloze bouřku, při které blesky padají na obzoru až do vody. Naštěstí i přes nepřízeň počasí zdárně doplujeme do Livorna a před půlnocí se vydáváme na cestu domů po pevnině.

Do Brna dorazíme se zpožděním, tuším okolo jedné hodiny po obědě.

Auto zde stojí, naložíme kola i zavazadla a hurá k domovu. Cestou si ještě zastavíme na pozdní oběd a brzkou večeři, což nás společně s únavou totálně odbourá. Výsledek je takový, že nemůžeme ospalostí dojet a tak musíme několikrát zastavovat, abychom neusnuli za jízdy.

Domů dorazíme před sedmou hodinou. Unavení, ale šťastní a o mnoho krásných zážitků bohatější.