Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cesta začíná

24. 8. 2017

Cesta začíná

Po létech snění o cestě k pěknému moři, jsme si nadělili k 25. výročí svatby cyklistický zájezd a dnes konečně odjíždíme. Cílem cesty se pro příštích 10 dní stane středomořský ostrov Korsika a naším průvodcem bude CK Alpina, která zájezd pořádá.

Protože je odjezd naplánován na 10 hodinu dopolední z Brna na Zvonařce, je vhodné vyrazit o den dříve a v Brně strávit noc. Nocleh nám s týdenním předstihem bukuji na internetu a po ne malých přípravách a velkém balení můžeme vyrazit.  

Z domova vyjíždíme okolo čtvrté hodiny odpoledne a naše auto je plně naložené, protože jsme dovnitř naložili i kola. Díky navigaci v tabletu, nám cesta plynule ubíhá bez větších zdržení a i přes různé objížďky přijíždíme po osmé večer do Rosic, odkud nám do Brna zbývá jen půlhodinka. 

K penzionu Nikol dorazíme bez větších komplikací už po tmě a již jsme očekáváni milou paní majitelkou, která nás ubytuje. Krom toho, nám doporučí, kam je možné zajít na večeři, popřeje nám pěkný pobyt a my pak bez meškání vyrážíme, abychom to stihli dokud vaří.

Co se týče jídelníčku v restauraci Viktoria, nabídka není nic moc, ale nám stačí málo. Dáme si oblíbený smažák s hranolkama a po dlouhém čekání se pustíme do jídla. Po večeři se ztemnělými a osiřelými, i trochu strašidelnými ulicemi, vrátíme zpět do penzionu a jdeme spát.